Info publik/media

Välkommen till Sveg och finalerna för Svenska Mästerskapen och Sverige Cup i snöskotercross! Tävlingen körs lördag 30 mars och pågår preliminärt mellan klockan 09.00-15.00 på Byvallens Motorstadion utanför Sveg.

Biljettpris
Vuxen (över 12 år): 100 kr
Barn och ungdom 0-12 år: GRATIS
Parkering: 20 kr per fordon
Program: GRATIS (så länge lagret räcker)

Ackreditering Media
Media måste ackreditera sig för att komma in till tävlingen och i synnerhet till tävlingsområdet.
Ackreditering sker genom e-post hit. Den ska innehålla namn, eventuell uppdragsgivare, typ av media (foto, tv, radio, tidning), om du vill fota från tävlingsbanan, telefonnummer och födelsedatum.

För de som ska fota från tävlingsbanan gäller väst (GUL väst får INTE användas). Du som har SVEMOs fotoväst får naturligtvis använda den. Du vistas inne på tävlingsbanan på egen risk. Arrangörens försäkringar täcker inte dig om något skulle hända.

Tidsschema (preliminära tider)
08:30 – Första start Sverige Cup
12:00 – Kändisrace
12:15 – Första start Svenska Mästerskapen i skotercross

Boende
Följande boendemöjligheter rekommenderas i Sveg med omejd:

Hotell Mysoxen
hotell@mysoxen.se
0680-170 00

Hotell Härjedalen
info@hotellharjedalen.se
0680-103 38

Svegs Camping
info@svegscamping.se
0680-130 25

Se även Visit Sveg för andra boenden och information

Så körs finalerna i SM i skotercross
Förarna har tidigare kört fem deltävlingar från vilka de 16 bästa förarna i varje klass tar med sig poängen in till finaltävlingen. Under finaltävlingen körs tre heat i varje klass som räknas in till en totalställning. Den förare i respektive klass som har mest poäng från de total åtta finalheaten under säsongen koras till svensk mästare!
SM kräver elitlicens och körs i klasserna Dam Stock, Stock och Open. I Dam  Stock och Stock används standardskotrar om max 600 cc medan man i Open får trimma så länge man håller sig till max 600 cc.

Så körs finalerna i Sverige Cup
Förarna har kört kvaltävlingar innan finalen och de 16 förarna som fött högst poäng i respektive klass får köra Sverige Cup-finalen. I finalen startar de om med noll poäng och kör under dagen två finalheat var som räknas samman till en totalställning.  Sverige Cup körs lördag förmiddag.
Sverige Cup är steget under SM och körs i klasserna Ungdom 12-14, Ungdom 14-16 och Stock (för förare utan elitlicens). I samtliga klasser används standardskotrar om max 600 cc där ungdomsklasserna också har ytterligare begränsningar.

Buss
Från Circle K i Sveg kommer det att gå bussar under tävlingsbanan. Till banan går de klockan 08.00 och klockan 11.30. Från banan till Sveg går de klockan 12.15 och klockan 16.00 under lördagen.

Bil
Om ni åker bil tar ni E45:an till golfbanan och följer därifrån skyltning in till banan. Via kartan kan ni ta ut ut en vägrutt till Byvallen.

Snöskoter
Ta skoterleden Ängersjöleden från Sveg.

Servering
På området kommer det att serveras varm mat i form av hamburgare, vegburgare, korv och toast. Det kommer även finnas ett serveringstält med fullständiga rättigheter.

Tillgänglighet
Hör av er till arrangören i förväg om ni behöver rullstolsplats eller annan plats med speciella behov. Kontakta oss

Karta
Googlekarta över området